Edukacija / Arhiva događaja

17.6.2021 / 09,30-13,30 / Beograd, hotel MONA PLAZA, Solunska 21, sala "Gornji Dorćol"
INSTITUT ZA POSLOVNA ISTRAZIVANJA – MBA: NOVI (JEDINSTVENI) PRAVILNIK O POREZU NA DODATU VREDNOST

SEKTOR ZA RAČUNOVODSTVO

PORESKI STRUČNJACI

FINANSIJSKI SEKTOR

Postovani,

Institut za poslovna istraživanja MBA uz primenu svih propisanih epidemioloških mera (velika sala sa razmakom preko 2m i poseban sto za svakog učesnika, prirodna ventilacija, permanentna dezinfekcija prostora, maske) ponovo organizuje ekskluzivni specijalistički seminar:

NOVI (JEDINSTVENI) PRAVILNIK O POREZU NA DODATU VREDNOST

(PRIMENJUJE SE OD 01. JULA 2021.)

PREDAVAČ:

  • Aleksandar Vasić – PORESKI SAVETNIK (član Radne grupe Ministarstva finansija za izradu Pravilnika o PDV evidencijama (POPDV); član Upravnog odbora Udruženja poreskih savetnika Srbije; predsednik grupacije računovodstvenih poslova PKS; predavač na Poreskoj akademiji UPSS)

DATUM ODRŽAVANJA: 17. jun 2021.  

MESTO ODRŽAVANJA: Beograd-Dorćol, Hotel Mona Plaza, Solunska 21

SEMINAR JE NAMENJEN:

  • zaposlenima u računovodstvu i finansijama firmi kako u privatnom tako i javnom sektoru, koje su u sistemu PDV-a

Osnovni cilj ovog instruktivnog i praktičnog seminara je upoznavanje polaznika sa novim (jedinstvenim) Pravilnikom o porezu na dodatu vrednost koji je objavljen u »Službenom glasniku RS« br 37/21, od 14. aprila 2021. godine.

Pravilnik se primenjuje od 01. jula 2021. godine i on zamenjuje 27 pojedinačnih akata iz oblasti PDV-a, izuzev tri uredbe donete u skladu sa Zakonom o PDV. Danom donošenja ovog pravilnika prestaju da važe svi ranije doneti pojedinačni pravilnici.

I ako ovaj Pravilnik zamenjuje brojne ranije donesene pravilnike, on donosi i brojne novine, naročito kada su u pitanju osnovice za PDV i poreska oslobođenja, izdavanje računa, promet u oblasti građevinarstva i sl.

Imajući u vidu činjenicu da se približilo vreme početka primene ovog Pravilnika i kvalitet i veliko praktično iskustvo predavača koji je spedcijalista za ovu oblast, ubeđeni smo da će Vam ovaj seminar biti od izuzetne koristi prilikom obavljanja ovih poslova u praksi.

 

Srdacan pozdrav.

 

Prof. dr Milos R. Kastratovic


PDV AKADEMIJA startuje od maja!

Finiširamo pripreme za start novog sistema praktičnih obuka u primeni PDVa.

Iskustvo iz preko 100 internih i javnih obuka će omogućiti da program tačno prilagodimo rešavanju konkretnih pitanja koji se dnevno javljaju obveznicima.

Predviđeni su i in-house treninzi, mnogo interakcije i deljenja iskustava, tumačenja izmena u propisima i praksi.

Registrujte se, budite u toku programa koje pripremamo i učestvujte u njihovom kreiranju.

Ovaj sajt će uskoro biti inoviran i sadržaće niz funkcionalnosti za lakšu primenu propisa o PDV-u, a biće i podrška polaznicima PDV AKADEMIJE.
Sadržaji će za registrovane korisnike biti besplatni.

Besplatna registracija