Komentar na TV N1 april 2024. – sedište firme na tuđoj adresi

Mnogi privredni subjekti mogu da lakše ostvare pojedina prava nego stvarni ljudi. Jedno od njih je da mogu da prijavljuju svoje sedište jednostavnije nego ljudi. Neopipljivost novih usluga i pokretljivost  stanovišta doveli su da fizičko sedište mnogih kompanija postaje nebitno.

Da li uopšte znamo gde su sedišta najvećih kompanija čije usluge koristimo? Internet mreže, moderni mediji, onlajn kupovina, banke bez kancelarija. Sa uvećanjem digitalnih transakcija i komunikacije sa državom taj trend će se sve više širiti.

Ko bi želeo da se vrati 20-30 godina unazad na prijem poslovnog prostora od komisije, zavodni pečat, čekanje papira opštine ili Poreske, fiksni telefon & faks. Vaša firma može mnogo lakše od vas da dobije „prebivalište“ u stranoj zemlji. Lakoća poslovanja = lakoća osnivanja kompanije i promene sedišta firme.

Naličje ove lakoće biznisa je ne tako česta praksa da se firma „useli“ u određeni prostor bez znanja ljudi koji žive u njemu. Šta se dešava u takvom slučaju – govorio sam za N1 👇

Šta ako neko prijavi firmu na vašu adresu: Kako to proveriti i šta ako dođu izvršitelji
Poreski savetnik Aleksandar Vasić objasnio je u Novom danu šta možete uraditi ako je neko prijavio firmu na vašu adresu....

PDV AKADEMIJA startuje od septembra!

Finiširamo pripreme za start novog sistema praktičnih obuka u primeni PDVa.

Iskustvo iz preko 100 internih i javnih obuka će omogućiti da program tačno prilagodimo rešavanju konkretnih pitanja koji se dnevno javljaju obveznicima.

Predviđeni su i in-house treninzi, mnogo interakcije i deljenja iskustava, tumačenja izmena u propisima i praksi.

Novi sajt će biti podrška polaznicima, sugestije u vezi sa programima uveliko pristižu i više su nego dobrodošle.

Registrujte se i učestvujte – uskoro više detalja o svemu.

Besplatna registracija