Orkestar poreske optimizacije (BELEŠKA)

Da li je moguće da košmar poreskih propisa i obaveza postane organizam koji skladno funkcioniše na zadovoljstvo čitavog društva?

U mojoj fantaziji jeste.

Zamislite “Orkestar poreske optimizacije”. Zamislite poreske obveznike kao talentovane muzičare, Poresku upravu kao dirigenta i poreske savetnike kao kompozitore. U ovom metaforičnom orkestru, cilj je stvoriti simfoniju poreske optimizacije i istovremeno privredne efikasnosti.

Muzičari (poreski obveznici) donose na scenu jedinstvenu boju svojih instrumenata i originalnost izvođenja (finansijske okolnosti). Dirigent (Poreska uprava) vodi izvođenje, osiguravajući da svi muzičari sviraju sinhronizovano i pridržavaju se partiture (poreskih zakona, propisa i rokova).

Poreski savetnici su ovde kompozitori/aranžeri. Oni tesno sarađuju s muzičarima i dirigentom kako bi stvorili složene aranžmane (poreske strategije) koji ističu talente i specifičnosti svakog muzičara. Istovremeno pronalaze inovativne načine za spajanje i mešanje melodija i ritmova (olakšice, izuzeća) i stvaraju uravnoteženu kompoziciju (poresku prijavu) koja ostvaruje i poresku optimizaciju i zdrav pravac razvoja kompanije.

Preduslovi da bi se postiglo skladno izvođenje su koordinacija, saradnja, stručnost, dobronamernost i kreativnost svih ovih aktera.

Skladno izvođenje, u mojoj fantaziji, jesu optimalni poreski efekti uz poštovanje svih propisa i razvoj privrede. To bi dovelo do smanjenja nervoze u čitavom privrednom ambijentu.

Dodatna korist: muzika inspiriše i isceljuje harmonijom, kreativnom disciplinom i nadarenošću izvođača.

 

 

PDV AKADEMIJA startuje od septembra!

Finiširamo pripreme za start novog sistema praktičnih obuka u primeni PDVa.

Iskustvo iz preko 100 internih i javnih obuka će omogućiti da program tačno prilagodimo rešavanju konkretnih pitanja koji se dnevno javljaju obveznicima.

Predviđeni su i in-house treninzi, mnogo interakcije i deljenja iskustava, tumačenja izmena u propisima i praksi.

Novi sajt će biti podrška polaznicima, sugestije u vezi sa programima uveliko pristižu i više su nego dobrodošle.

Registrujte se i učestvujte – uskoro više detalja o svemu.

Besplatna registracija