Preporučujem “Poreski delikti u srpskom pravu” (BELEŠKA)

Nisu česte prilike da se pred poreskim savetnicima nađe neko ozbiljno i korisno, a istovremeno zanimljivo štivo.

 

Nedavno je u izdanju Službenog glasnika objavljena knjiga “Poreski delikti u srpskom pravu”. Čini se, po prvi put je u jednoj knjizi pružena svestrana analiza poreskih delikata u našem pravu.

 

Knjiga je prilagođena doktorska disertacija mladog doktora poreskog prava @MinjaĐokić

 

Dva su razloga zašto bih ovo želeo da podelim sa vama.

 

Prvi razlog je sveobuhvatnost i analitičnost u razmatranju veoma kompleksne materije, koja će od ove knjige napraviti svojevrstan putokaz i udžbenik za poreske savetnike. Pogledi autora na načine rešavanja pojedinih problema biće dragoceni u dodatnoj edukaciji svih koji su na bilo koji način naslonjeni na poresko pravo.

 

Drugi razlog je da je autor moj prijatelj. Imao sam mnogo prilika da se uverim u britkost i jasnoću njegove misli i time izoštrim svoja shvatanja poreske pravne problematike. Poznajući njegovu posvećenost i metodičnost, mogu još snažnije da preporučim delo. Verujem da ćete o njemu i njegovom stručnom opusu u narednom periodu čuti pozitivna mišljenja i od manje pristrasnih a većih poznavalaca materije nego što sam to ja.

 

 

Korist od knjige mogu, dakle, imati ne samo pravnici, već svi oni kojima je dobrodošla podrška van zone uže stručnog komfora.

 

Autor: Aleksandar Vasić

PDV AKADEMIJA startuje od maja!

Finiširamo pripreme za start novog sistema praktičnih obuka u primeni PDVa.

Iskustvo iz preko 100 internih i javnih obuka će omogućiti da program tačno prilagodimo rešavanju konkretnih pitanja koji se dnevno javljaju obveznicima.

Predviđeni su i in-house treninzi, mnogo interakcije i deljenja iskustava, tumačenja izmena u propisima i praksi.

Novi sajt će biti podrška polaznicima, sugestije u vezi sa programima uveliko pristižu i više su nego dobrodošle.

Registrujte se i učestvujte – uskoro više detalja o svemu.

Besplatna registracija