NALED-ova Siva knjiga za 2024. godinu

Magazin „Biznis“, a i ja pomalo u njemu, komentarišemo nove preporuke Naleda za Ministarstvo finansija. Većina tih preporuka i nije nova jer je tipično potrebno više godina da ih Vlada sprovede iako je njihova korist očigledna, npr objedinjena naplata poreza i doprinosa za paušalce i automatizacija upisa staža.

Sada Naled kao prvu prioritetnu preporuku stavlja i smanjenje fiskalnog opterećenja na najniže zarade i tu će biti interesantno videti da li će se to i desiti. Ovu preporuku nije teško sprovesti u administrativnom smislu ali ima implikacije u smislu poreskih prihoda.

Kod nas su zarade natprosečno opterećene u odnosu na evropske zemlje baš u slučaju niskih zarada jer nemamo olakšice za izdržavane članove porodice.

Poreski sistem “zreo” za reformu, u Sivoj knjizi čak 19 preporuka za Ministarstvo finansija
Svake godine privrednici, ali i Savet stranih investitora (FIC) u Beloj knjizi i NALED u svojoj Sivoj knjizi daju preporuke Ministarstvu finansija za ...

PDV AKADEMIJA startuje od maja!

Finiširamo pripreme za start novog sistema praktičnih obuka u primeni PDVa.

Iskustvo iz preko 100 internih i javnih obuka će omogućiti da program tačno prilagodimo rešavanju konkretnih pitanja koji se dnevno javljaju obveznicima.

Predviđeni su i in-house treninzi, mnogo interakcije i deljenja iskustava, tumačenja izmena u propisima i praksi.

Registrujte se, budite u toku programa koje pripremamo i učestvujte u njihovom kreiranju.

Ovaj sajt će uskoro biti inoviran i sadržaće niz funkcionalnosti za lakšu primenu propisa o PDV-u, a biće i podrška polaznicima PDV AKADEMIJE.
Sadržaji će za registrovane korisnike biti besplatni.

Besplatna registracija