Održani su Dani računovođa

Održani su Dani računovođa.

Privredna komora Srbije je pokazala jedinstveni kapacitet da okupi veliki broj predstavnika države.

Ja sam bio moderator panela na kome smo od predstavnika Ministarstva finansija tražili odgovore na razna sporna pitanja primene propisa.

Pozitivan utisak koji nosim sa ovog skupa je stepen razumevanja aktuelnih pitanja koji su pokazale računovođe i njihovo suštinsko shvatanje važnosti tehnoloških inovacija, ali i rešenja za probleme koji se time pojavljuju u praksi.

Možda sam dosadan, ali nastaviću da predlažem još više prilika i još otvorenijeg dijaloga o planovima koji će tek biti realizovani. Još više spremnosti državnih službenika da odgovaraju na razne nedoumice a pogotovu u vezi sa tempom i teškoćama koje se mogu predvideti. Da ne moramo da čekamo formalna mišljenja ministarstva o raznim pitanjima koja iskrsavaju.

Takva dvosmerna i redovna komunikacija je uvek u interesu i države i struke i privrede. Makar se ne slagali o pojedinim merama, otvorenost i pravovremenost je uvek korisna a rekao bih i neophodna iz prostog razloga: time se stvara ambijent predvidljivosti i poverenja u poslovanju.

Time ćemo svi biti više relaksirani, a nije ni to beznačajno na ovu situaciju 😊

PDV AKADEMIJA startuje od septembra!

Finiširamo pripreme za start novog sistema praktičnih obuka u primeni PDVa.

Iskustvo iz preko 100 internih i javnih obuka će omogućiti da program tačno prilagodimo rešavanju konkretnih pitanja koji se dnevno javljaju obveznicima.

Predviđeni su i in-house treninzi, mnogo interakcije i deljenja iskustava, tumačenja izmena u propisima i praksi.

Novi sajt će biti podrška polaznicima, sugestije u vezi sa programima uveliko pristižu i više su nego dobrodošle.

Registrujte se i učestvujte – uskoro više detalja o svemu.

Besplatna registracija