Propuštene prilike (BELEŠKA)

Kolebanje države oko zloupotreba sa bolovanjima doziva u sećanje mnoge slične situacije. Ne rešava se stvarni problem već teret politike podnose čas jedna čas druga velika grupa zainteresovanih. Ne i vinovnici problema.

 

Između želje da se ne oštete ni stvarno bolesni ljudi (birači), ni privreda koja trpi zbog lažnih bolovanja nalazi se stvarni uzrok: manji broj nesavesnih koji koriste slabosti sistema. Može li se saznati ko su oni? Možda i nije tako teško.

 

Deluje jednostavno, a u nas je tako komplikovano. Ako bi oni koji zloupotrebljavaju bolovanja bili osujećeni – problema ne bi bilo. Sa druge strane, ne znamo ni koliku štetu trpe firme koje lobiraju za smanjenje ovlašćenja izabranih lekara. Koje su to firme – verovatno nećemo nikad saznati.

 

Firme, zaposleni i država ostaju sumnjičavi jedni prema drugima. Posledica je da se propušta još jedna prilika da se gradi sistem u kojem vlada poverenje i savest učesnika.

PDV AKADEMIJA startuje od maja!

Finiširamo pripreme za start novog sistema praktičnih obuka u primeni PDVa.

Iskustvo iz preko 100 internih i javnih obuka će omogućiti da program tačno prilagodimo rešavanju konkretnih pitanja koji se dnevno javljaju obveznicima.

Predviđeni su i in-house treninzi, mnogo interakcije i deljenja iskustava, tumačenja izmena u propisima i praksi.

Registrujte se, budite u toku programa koje pripremamo i učestvujte u njihovom kreiranju.

Ovaj sajt će uskoro biti inoviran i sadržaće niz funkcionalnosti za lakšu primenu propisa o PDV-u, a biće i podrška polaznicima PDV AKADEMIJE.
Sadržaji će za registrovane korisnike biti besplatni.

Besplatna registracija